Självkänsla...

Har googlat å snurrat här på nätet om självkänsla..
Shit pommes va mycket vettiga saker dom säger alla dessa kloka människor..
Ja är bara tvungen att dela med mig av det jag hittade..


 

Psykologer hävdar att i stort sett alla aspekter av livet - lycka, framgång, relationer, prestationer, kreativitet, till och med våra sexliv - beror på en kärnegenskap: vår självkänsla. Djupt inne i oss själva bär vi på en bild av hur vi är som personer och hur mycket vi är värda i våra relationer till andra. Alldeles oavsett hur nära vår självbild ligger verkligheten så vägleder den oss genom vår vardag och påverkar allt från yrkesval till hur vi klär oss. Självkänslan kan liknas vid en oljemålning, lager efter lager av färg har lagts till genom åren och format en komplex inre bild. Varje gång våra föräldrar, lärare eller vänner anmärkt på oss ("du är dum" eller "du är duktig") och varje gång vi tolkat andras beteende ("de valde honom för att han är mer populär än jag") så lägger vi dit ett lager till på målarduken. Målningen utgör det perspektiv som vi ser oss själva utifrån och det är inte lätt att ändra på när färglagren väl blivit för tjocka.

Många tvivlar så mycket på sig själva att det begränsar dem. Vi tvivlar på vår förmåga att lyckas med ett nytt jobb, på om vår partner kommer att stanna kvar hos oss eller på om vi kommer att klara av en utbildning. Men oavsett vilken situation man ställs inför så finns alltid ett val: antingen kan man låta tvivlen styra ens handlingar eller så kan man bearbeta tvivlen och förbättra det man kan påverka och acceptera det man inte kan påverka. Även om bilden som utgör vår självkänsla sitter djupt så kan vi alla skala av de negativa lagren och ersätta dem med positiva. Först då kan vi börja jobba med den allra viktigaste relationen i våra liv - den till oss själva.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Självkänslan växer sig stark genom att du blir sedd och bekräftad och utvecklas genom
din uppfattning att du duger som du är..
God självkänsla fungerar också som ett själens immunsystem och ger motståndskraft,
styrka och förmåga till återhämtning.


1. Ansvar för det egna livet

Självkänslan säger åt oss att ta makten över våra liv. Bryta oss loss från andras förväntningar, visioner och värderingar. Att inte låta någon annan få bestämma över oss. Vi styr våra egna liv och vill inte ha det på något annat sätt.

Med en aktiv hjärna ansvarar vi för våra egna visioner och mål. Vi utvärderar idéer och handlingsalternativ. Dessutom är vi medveten om, och tar ansvar för, konsekvenserna av vårt handlande och våra val utifrån vad som är bäst för vårt välbefinnande.

Genom att ta ansvar för våra egna liv och vara medvetna om våra val och handlingar tar vi ett stort steg närmare hälsosam självkänsla.


2. Erkänna verkligheten

Det är först när vi accepterar att ett problem existerar som vi kan fatta kloka beslut och göra något åt det. Genom att erkänna verkligheten tar vi makten över vår situation. Problem går inte att ignorera bort.

Erkänna och acceptera betyder inte att vi måste tycka om det vi ser. När vi erkänner problemet får vi möjlighet att gå vidare. Det är genom att observera verkligheten, så objektivt som möjligt, vi får bästa möjliga grund för att växa, utvecklas och må bra. Upptäcker vi att förutsättningarna har ändrats uppdaterar vi strategin och/eller målet.


3. Hävdande av egna intressen

Vi är fria att söka och sträva efter egna behov, önskningar, ideal och mål. Vi lever för vår egen skull, inte för att någon annan skall utnyttja oss. Genom att granska våra mål och värderingar ser vi om de är våra egna eller om vi övertagit andras. Alla har exakt lika stor rätt att sträva efter egna mål och leva efter egna värderingar.

Genom att tala om vad vi står för hävdar vi vår naturliga okränkbarhet. Vår personliga röst skall räknas lika mycket som någon annans. Hävda dina intressen och bevisa - både för dig själv och andra - att du vill växa och må bra. Om inte du själv hävdar ditt rättmätiga intresse av att växa och må bra vem skall då göra det?


4. Personlig integritet

Om vi inte lever enligt våra egna värderingar och om vårt handlande inte stämmer överens med vår egen övertygelse har vi problem med vår personliga integritet.

Om vi själva underkänner våra egen övertygelse - genom att inte följa den - försvagar vi vår självkänsla. Även om ingen annan vet om det. Våra egna åsikter om oss själva är det som formar vår självkänsla - inte någon annans.

Genom den personliga integriteten bevisar vi för oss själva att vi har rätt att stå för det vi står för. Vi säger till oss själva att vi har en riktig syn på verkligheten och att vi inte är rädda för att andra skall utmana den. Vi litar på vårt omdöme. Vi står med båda fötterna på jorden.


5. Vilja leva

Den sista beståndsdelen av självkänslan är viljan att leva. Kärleken till livet är den största kicken vi kan uppleva. Tillsammans med insikten om självkänslans betydelse för oss själva följer en genomgripande kärlek och respekt inför livet, oss själva och våra medmänniskor.

Den som kommit så här långt inser med önskvärd tydlighet att "leva för sin egen skull" inte betyder kortsiktig eller ohållbar egoism. Tvärtom - insikten att vår strävan efter hälsosam självkänsla inte går ut över andra människor gör oss trygga, starka och vänliga. Vi känner oss inte hotade och delar gärna med oss av våra framgångsrecept. I självkänslan finns respekten för andra människor inbyggd. Det finns ingen motsättning. Alla kan växa samtidigt.

Det här vinner du om du jobbar med din självkänsla


•·         Livet blir enklare att leva.

•·         Du vet ditt eget värde, i stället för att känna att du måste vara bättre än allt och alla för att inte känna dig värdelös.

•·         Du tycker om dig själv och känner dig värdefull, oavsett vem eller vilka som finns i din omgivning.

•·         Du klarar av att inte vara perfekt och gör därför enklare om dina misstag till roliga historier.

•·         Du vågar prova på fler saker eftersom du inte längre är rädd för att misslyckas.

•·         Du känner att vad som än händer så klarar du av det.

•·         Du tar ansvar för dina relationer, och känner dig trygg i dem.

•·         Din inre trygghet gör att du säger ja när du menar det och nej när du inte vill.




Texterna har ja hittat i Mia Törnbloms Självkänsla NU å på sajter som Sund.nu etc


*Kram*


...















...









Tänk vad enkelt om någon kunde ha ett facit att läsa..
Så man enkelt kunde veta hur allt skulle vara..

*kram*

Sitter här...

på jobbet och regnet öser ner.. Åskan är på besök å det känns faktiskt skönt med sånt här väder..
Passar sannerligen med hur det känns i mitt huvud å kropp.



Jag har något att se framemot och det är ikväll när dom finaste kommer på besök..
Fröknarna M, C å K. Mina grundpelare i vänkretsen ska förära mig med besök. Det är bara passa på och hinna träffas eftersom dom tydligen inte tycker att man ska bo i Älvsbyn ;) Saknas gör Fröken L, men hon är ju på semester i sitt gamla hemland Jönköping. Men förhoppningsvis så hinner vi ses innan snön kommer.
Det är så komiskt det här med vänner å bekanta.. Det sägs ju att i nöden prövas vännen. Och jaa det stämmer!
Nu när man står här mitt i ett kaos av allt så har det faktiskt visat sig vilka som finns där för en..
Och faktiskt några från helt oväntat håll..
Jag älskar er alla och ni vet exakt vilka ni ALLA är som jag pratar om, å by the way.. jag tror ni andra som vänt å gått åt andra hållet också vet vilka ni är..  Jag har kommit över besvikelsen å känner att det är nog inte min förlust utan er. De människor som finns i mitt liv nu, är de viktigaste och jag vet att ni finns där för mig och jag för er!


And I never thought I'd feel this way
And as far as I'm concerned
I'm glad I got the chance to say
That I do believe I love you

And if I should ever go away
Well, then close your eyes and try to feel
The way we do today
And then if you can remember

Keep smilin', keep shinin'
Knowin' you can always count on me, for sure
That's what friends are for
For good times and bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

Well, you came and opened me
And now there's so much more I see
And so by the way I thank you

Whoa, and then for the times when we're apart
Well, then close your eyes and know
These words are comin' from my heart
And then if you can remember, oh

Keep smiling, keep shining
Knowing you can always count on me, for sure
That's what friends are for
In good times, in bad times
I'll be on your side forever more
Oh, that's what friends are for

Whoa... oh... oh... keep smilin', keep shinin'
Knowin' you can always count on me, for sure
That's what friends are for
For good times and bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

Keep smilin', keep shinin'
Knowin' you can always count on me, oh, for sure
'Cause I tell you that's what friends are for
For good times and for bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for (That's what friends are for)

On me, for sure
That's what friends are for
Keep smilin', keep shinin'



*kram*

:) *fniss*








Tisdagsfräckis...

Tolv prästkandidater står uppradade nakna i en klosterträdgård för att genomgå det slutgiltiga provet - att se att de inte har synd i sinnet. Var och en har en lite bjällra fastknuten på den ädla delen.
En bedårande ung skönhet, klädd som hon skapades, kommer och dansar för dem, putar och bänder sig för den förste kandidaten - ingenting händer. Samma vid nummer två, tre, fyra och så vidare utan minsta klockklang.
När hon visar sina behag framför nummer tolv däremot får han en så våldsam reaktion att bjällran kastas av organet. Generad tar han ett steg fram och bockar sig för att plocka upp den.

Då hörs elva små klockor ringa.


40 skäl till att vissa män är dåliga älskare...

Fick det här på min mail av Mamami.. Å du har rätt - man sku nog borda skriva ut, men kanske dela ut det som flyers till olika karlar.. Ha ha

1) ATT INTE KYSSAS FÖRST - Att undvika hennes läppar och dyka rakt på de erogena zonerna,
får henne att känna det som att du betalar för stunden och försöker få valuta för insatsen genom
att utesluta allt icke nödvändigt. En riktigt passionerad kyss är grundläggande för förspelet.

2) ATT BLÅSA FÖR KRAFTIGT I HENNES ÖRA - Erkänn att någon skolkamrat sagt till dig att flickor älskar detta.
Men det är en viss skillnad mellan att vara erotisk, och att blåsa som om du försökte förinta tårtljusen
på din 50-årsdag. Sånt gör ont.

3) ATT INTE RAKA SIG - Du glömmer ofta att du har ett piggsvin på hakan, som du stryker upprepade
gånger mot din partners ansikte och lår.
När hon kastar med huvudet från sida till sida är det inte passion, det är som hon försöker komma undan.

4) ATT KRAMA HENNES BRÖST - På samma sätt som en hemmafru undersöker en melons mognad,
agerar de flesta män när de lägger händerna på ett par bröst. Stryk, smek och var varsam med dem.

5) ATT BITA PÅ HENNES BRÖSTVÅRTOR - Varför skyndar män till en kvinnas bröstvårtor för att
klämma ihop dem som om de försökte tömma hennes kropp på luft via hennes bröst?
Bröstvårtor är väldigt känsliga. De klarar inte av tuggande. Slicka och sug på dem mjukt.
Att fladdra med tungan över dem funkar. Att låtsas de är en hundleksak gör det inte.

6) ATT SKRUVA PÅ HENNES BRÖSTVÅRTOR - Sluta med det där skruvandet med bröstvårtan
mellan tummen och pekfingret, som om du försäkte få in en radiokanal i ett backigt område.
Fokusera på hela brösten, inte bara på utropstecknena.

7) ATT STRUNTA I RESTEN AV HENNES KROPP - En kvinna är inte en motorväg med endast tre rastplatser;
Tuttkulle Öst och Väst, och Mitt-tunneln. Det finns stora områden på hennes kropp som du alltför ofta s
truntat i när du kört rakt ner i kvarteret Vagina.

8) ATT FASTNA MED HANDEN - Att inte vara fingerfärdig i underklädesregionen, kan resultera i att fingrar
och trosor trasslar ihop sig. Om du ska vara så aggressiv, be henne hellre att ta av det sabla skitet.

9) ATT GE HENNE EN LITEN PRESENT - Att göra sig av med kondomen är mannens ansvar.
Du använde den, du får ta hand om den.

10) ATT ATTACKERA KLITORIS - Direkt tryck är väldigt obehagligt, rotera istället milt
med fingrarna längs sidorna av klitoris.

11) ATT PAUSA - Kvinnor, i motsats till män, fortsätter inte där de stannar.
Om du stannar, går de tillbaka till ruta ett väldigt fort. Om du kan avgöra att hon inte är där,
fortsätt till varje pris, förlamad käke eller ej.

12) ATT KLÄ AV HENNE PÅ TAFATT SÄTT - Kvinnor hatar att se dumma ut, och dum kommer
hon att se ut om hon är naken nertill och har tröjan fast över huvudet.
Packa upp henne som en elegant present, inte som en leksak.

13) ATT KILA FAST TROSORNA UNDER FÖRSPELET - Att stryka henne mjukt över byxorna
kan vara väldigt sexigt. Att stoppa upp tyget mellan benen och gnida det fram och tillbaka, är det inte.

14) ATT VARA BESATT AV VAGINA - Även om de flesta män kan hitta klitoris utan karta,
tror de fortfarande att vaginan är det enda som gäller. Det tar inte längre tid att stoppa ner handen där,
än det skulle gjort att stoppa stulna sedlar i en skorsten. Detta är i princip okej,
men om du inte är försiktig kan det göra ont - så rusa inte iväg.
Det bästa är att först vara uppmärksam på klitoris och de yttre delarna av vagina,
stoppa sedan mjukt in ett finger och se om hon tycker om det.

15) ATT MASSERA FÖR HÅRT - Du försöker ge henne sensuell, avslappnande massage för att få henne i stämmning.
Händer och fingertoppar är okej, armbågar och knän är det inte.

16) ATT KLÄ AV SIG FÖR TIDIGT - Forcera inte situationen genom att strippa innan hon åtminstone gjort
någon ansats att få av dig paltorna, om så bara genom att knäppa upp några knappar.

17) ATT TA AV SIG BYXORNA FÖRST - En man i kalsonger och strumpor är en man när han ser ut som värst.
Ta av strumporna först.

18) ATT GÖRA DET FÖR FORT - När du kommer till penis-i-vagina situationen,
är det värsta du kan göra att pumpa på som ett industriellt kraftverktyg.
Den tekniken kommer ganska omgående att få henne att känna sig som en
föråldrad löpande-bandet arbetare. Bygg upp långsamt, med rena, raka, jämna stötar.

19) ATT GÖRA DET FÖR HÅRT - Om du slår dina höftben mot hennes lår eller mage,
är smärtan att jämföra med två veckors ridande, koncentrerat till ett par sekunder.

20) ATT KOMMA FÖR FORT - Varje mans fasa. Av förståeliga skäl.
Om du skjuter innan du sett hennes ögonvitor,
backa upp med en plan för att försäkra dig om hennes njutning också.

21) ATT INTE KOMMA FORT NOG - Det kan kanske tyckas att pumpande
i en timme utan att nå klimax gör dig till en sexgud,
men för henne innebär det mera troligt en avdomnande vagina.
Köp åtminstone något spännande att hänga på väggen,
så hon har något att titta på medan du leker maratonmannen.

22) ATT FRÅGA OM DET GÅTT FÖR HENNE - Du borde faktiskt kunna avgöra det.
De flesta kvinnor låter. Men om du verligen inte vet, fråga inte!

23) ATT VARA ALLTFÖR FÖRSIKTIG VID ORALSEX - Gör inte som en stor katt skulle gjort vid ett fat mjölk.
Sätt till hela munnen där nere, och koncentrera dig på att mjukt rotera och fladdra med tungan på hennes klitoris.

24) ATT TRYCKA NER HENNES HUVUD - Män envisas med att göra detta tills penisen är mellan hennes ögon,
i hopp om att det väldigt snabbt ska leda till att munnen och penisen blir ett. Alla kvinnor hatar detta.
Det är ungefär tre steg från att bli dragen in i grottan i håret. Om du vill att hon ska använda sin mun,
använd din egen; försök att prata förföriskt till henne.

25) ATT INTE VARNA HENNE INNAN DET GÅR - Sperma smakar som havsvatten blandat med äggvita.
Det är inte alla som gillar det. När hon utför oralsex, så varna henne så att hon kan vidta nödvändiga åtgärder.

26) ATT FLÄNGA RUNT NÄR DU FÅR ORALSEX - Stöt inte. Hon står för rörelserna när hon ger oralsex.
Du ska bara ligga där. Och ta inte tag i hennes huvud.

27) ATT INSPIRERAS AV P-RULLAR - I porrfilmer ser det ut som att kvinnor älskar när män sprutar på dem.
I verkliga livet innebär det bara mer tvätt.

28) ATT LÅTA HENNE RIDA I EVIGHETER - Att be henne vara överst går bra.
Att ligga där och grymta medan hon gör grovjobbet är det inte.
Kela med henne så hon inte känner sig som kaptenen på en skuta. Och låt henne vila.

29) ATT FÖRSÖKA HA ANALSEX OCH LÅTSAS ATT DET VAR EN OLYCKA -
Det är på det här viset som män får rykte om sig att vara okapabla att följa regler.
Om du vill ha den där, fråga henne först. Och inbilla dig inte att du kan skylla på att du är full.

30) ATT TA FOTON - När en man frågar "får jag ta en bild av dig?"
hör hon "...för att visa mina kompisar". Låt henne åtminstone få förvara dem.

31) ATT INTE VARA FANTASIFULL NOG - Fantasi kan vara allt från att rita mönster på hennes rygg,
till att hälla honung på henne och slicka bort den. Frukt, grönsaker, is och fjädrar
är bra rekvisita; het stearin och färgningsmedel är det inte.

32) ATT DASKA DIN MAGE MOT HENNES - Det finns inget ljud som är mindre erotiskt.
Det är lika sexigt som en raptävling.

33) ATT ARRANGERA HENNE I FÅNIGA STÄLLNINGAR -
Om hon vill utföra avancerad yoga i sängen så okej, men såvida hon inte är en rumänsk gymnast,
var inte alltför ambitiös. Fråga dig själv om du vill ha en sexpartner med muskelbristningar.

34) ATT LETA EFTER HENNES PROSTATA - Läs detta; anal stimulering känns bra för män
för att de har en prostata. Det har inte kvinnor.

35) ATT GE HENNE SUGMÄRKEN - Att mjukt suga på halsens sidor är väldigt erotiskt,
om man gör det försiktigt. Ingen kvinna vill behöva bära polotröja och käcka sjalar veckorna i ända.

36) ATT HÖGLJUTT INSTRUERA - Skrik inte ut uppmuntrande tillrop som en tränare med megafon.
Det är inte direkt upphetsande.

37) ATT PRATA SNUSK - Det får dig att framstå som en ensam tidningsredaktör som ringer en sexlinje.
Om hon gillar snuskprat, kommer du att upptäcka det.

38) ATT STRUNTA I OM HON FÅR ORGASM - Du måste slutföra arbetet.
Försök tills du får rätt på det, så kommer hon kanske att göra detsamma för dig.

39) ATT KROSSA HENNE - Män väger generallt mer än kvinnor,
så om du ligger lite för tungt på henne, KOMMER hon att bli blå.

40) ATT TACKA HENNE - Tacka aldrig en kvinna för att hon haft sex med dig.
Ditt sovrum är inget soppkök.

Kenta - just idag är jag stark

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag ser måsarnas flykt
Jag ser solglittrets dans
Jag ser fram emot härliga tider
Jag ser kvinnornas ben
Jag ser ögonens glans
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Jag hör skrattande barn
Jag hör slussarnas brus
Jag hör till de få som kan leva
Jag hör inre musik
Jag hör vindarnas sus
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida
Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer

Finland nästa.... ...

 

Vi ville rymma byn, satt å yra framför datan i  "lillastorastaden" en natt... Å va hände...jo, efter mycket fnitter, ångest och feltryckningar blev det bokat en helg i Vaasa Finland!



Vår privatchaufför R, fixade is från snällt stooort hus och fyllde kylbag med kalla Brezeers  åsså bar det iväg mot Umeå..


     


Glada fnittriga tjejer å en snäll R som GPSade oss fram till färjan. Vi hittade även en snurrig gubbe på parkeringen som inte riktigt hur han sku bete sig, när jäntorna svidade om utanför bilen.. 700 varv senare var en viss jänta småless på yrandet å tänkte ta till hårda tag, men blev lite smått feg å lät honom snurra på!




Ombord på färjan så fanns diverse människor att notera, övningar att utföra och mat å dryck att intagas!


     

När vi väl var incheckade på hotellet var vi tvungna hoppa lite i sängen å utforska närområdet lite.. Så det blev en hambugerlainen på ett litet hak - å jooo Fr Ms kort funkade.. fniss! Man kan ju undra hur alla dessa finnar klarar sig utan hamburgerdressing!! Tokigt värre!  Besökte de närmaste pubarna också - riktigt roligt ska ni veta!  Så en liten jänta var bara tvungen att pröva på en liten spabehandling som fanns där i Hotell foajen - stensängen!







På lördagen så blev det shopping ala inget alls - nästan.. Vi spankulerade å spekulerade som riktiga turister. Tog kort på statyer å yrade omkring!  Tog Alko med storm å även SuperMarket, med vissa språksvårigheter i kassan! ;)






 

Relax å pool hägrade efter stadsturen.. Mysigt värre! Tur det fanns en "flytdyna", annars hade det nog blivit stora problem där i vattnet! Som för övrigt inte va sååå himla varmt! Men solen kikade fram å vi fick sitta uppe på terrassen i solen å bara vara å mysa!


     

Tillslut så var vi tvungna att ta av simfötterna å ta oss tebax till rummet för tillfixning inför middagen som hägrade på Fransmanni! Just det ja - ismaskiner funkar inte utan en skål, så ni vet. Men det funkar om man bildar en mänsklig skål, då är det lugnt!


  




   

Mycket bus, trix, fix nån enstaka Ville Vallaton, bartenderbruden Pirre,  hon lilla söta korta bartendern som fick klättra upp på kylen för att nå glasen, discokillen som hade svårt att stå still å en trög DJ senare insåg vi att den enda som förstod oss var den där Rasmulainen som tog hand om säkerheten på stället. Vilken TUUR Fr M att han tog såå bra hand om dig istället för att kasta ut dig. Även om kurderna sa att han va omöjlig! *fniss*



 

Rasmulainen tyckte minsann synd om dessa svenska turister och avbokade alla viktiga åtaganden han hade inbokat för söndagen, bara för guida oss runt i det vackra Vaasa. Vi badade å bubblade på Tropiclandia, fick oss en biltur till Ön Replot till ett vackert ställe där vi fikade å poserade. Lyssnandes på Svenne Banan i finsk radio åkte vi nöjda å belåtna till färjan för att ta farväl av Vaasa, men vi kan säga att det blir på återseende istället! I alla fall till Vaasa, inte nödvändigtvis något hotell - tror vi väljer Ö-alternativet!





 


*Kram*


Broken Strings

Let me hold you
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything

When I love you,
It's so untrue
I can't even convince myself
When I'm speaking,
It's the voice of someone else

Oh it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh the truth hurts
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

Oh what are we doing
We are turning into dust
Playing house in the ruins of us

Running back through the fire
When there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late

Oh it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell something that ain't real

Well the truth hurts,
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

But we're running through the fire
When there's nothing left to save
It's like chasing the very last train
When we both know it's too late (too late)

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I cant tell you something that ain't real

Well truth hurts,
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

Let me hold you for the last time
It's the last chance to feel again

Nya Svenska Ordspråk....

Fick på min msn från Mamami idag..
Tyckte dom va såå bra så ja va tvungen å lägga ut dom här!!

"Den man ligger med får bädda"

"Den som tar, han har"


"Det man inte minns, har inte hänt"


"Det man inte vet,har man ingen aning om"


"Det vi inte gör i dag slipper vi göra om i morgon"


"Förtala är silver, förtiga är guld"


"Gammal kärlek kostar alltid"


"Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin"


"Som man raggar får man ligga"


"Övning ger träning"


*Kram*



And then...

Grymt bra på att uppdatera bloggen.. Jaja man kan ju inte hinna allt ju!


Dagen innan midsommar blev det race på jobbet för att få sluta lite tidigare.. Det gick sisådär. Vi slutade kring 15.00. Någorlunda tidigt ändå, så man han springa lite ärenden och sånt.
Sedan tillbringades kvällen med lillebror å andra busiga människor. Riktigt mysigt å roligt var det..
 

                                                     
                                Älsk ju dä!                                                   En lite trötter bror

                          


Midsommarafton var beslutat att den sku tillbringas i Öjebyn hos pinglan P, så dit skulle näsan styras på fredag förmiddag.. Planerna blev ju lite tilltuffsade när en i sällskapet ägnade natten åt att räkna kakelplattor ;) 
Så Fr. M kom i hög hastighet med den i sällskapet och hämtade mig å min packning.

Vårt tillhåll blev  "Camp Baki huse" där tält restes å husvagn parkerades. Vilken fantastisk campingplats det blev.. riktig festivalstämning! ;) 

                                                         


Så eftermiddagen fylldes av en härlig sill å potatislunch,  matsnaps, säckhoppning, kubb, limbodans å andra gymnastiska övningar!  Självaste pinglan P med sällskap hade ju till och med rest en kanonersfin midsommarstång, som höll på att bli kortlivad pga en motorsåg.. Men med livet som insats gjorde pinglan P en riktig "trädkramaraktion"  så den står nog kvar än idag...


    


Så var det ju det här med brännboll - hm.. hur svårt kan det va å hitta tennisbollar i stora staden på en midsommarafton... suck.. fråga oss! Skitsvårt ska ja säga.. Men tack chauffören T, å de dataspelande pojkarna någonstans i stan som lånade ut 3 finfina bollar! J    
Senare på kvällskvisten hoppade vi ner i en sååå varm å härlig badtunna! Vilken fantastisk uppfinning! 
Det är ju så grymt härligt..  ... Där mellan 02.00 - 04.00 tillagade jag å Fr. M vår midsommarmiddag, vi drog igång grillen å grillade kyckling å majs. Avnjöt detta med en god sallad å bröd - Mums för nattamat!!!
Ja.. vad ska man säga.. En riktigt trevlig mysig galen knasig å rolig midsommarafton!! 

             

Midsommardagen då.... Uppe med tuppen å ut på prommis me Fr. M till hennes mormor för lite frukost. Blev nästintill en hotellfrukost hos henne. Snällt som tusan, eftersom att det just då behövdes både en långprommis å mat!! 
Sen till Älvsbyn via "lillastorastaden" för att klappa Siri lite, så hon inte kände sig så ensam... ;) 
Hm.. få se poolfix å andra projekt blev lite av resten av helgens röda tråd kan man säga.. Det spikades å hamrades rätt friskt. Tydligen så va ja inte så duktig på just hantering av spik å hammare! ;) Men ja kan meddela herrskapet att jag nu har tränat. Så ja ska minsann visa er att jag kan slå ner en spik på mindre än 20 slag.. ha ha ha  

                                                          

                                             

                          
                                                

                                             

Min å Fr. Ms helg avslutades uppe på Hundberget på söndagskvällen. Vi eldade å mös, åt å bara var.. Så skönt.. lite återhämtning för själ å hjärta. Vi fick också besök där uppe, både av förbipasserande å några som stannade.











Nu i helgen som var så fanns det ju bara ett på kartan å det va ju än en gång denna stora staden men nu med barn å fotbollar.. Gaah vad folk det va på Pite Summer Games!
Å varmt som tusan! 
Grabbarna var riktigt duktiga å kämpade på så gott det gick i värmen - å det gjorde vi föräldrar också! 
Men fatta att det är så varmt  att en fotboll exploderade i min bil..
Tänk om ja suttit i å kört å det hade smällt- shit pommes vad rädd jag hade blivit!! 
Under hela PSG så bodde vi hos Fr. M i "lillastorastaden" å mös med värmen, badande gorillor, siri å mina små.
Vi hann ju även med att besöka mysfamiljen med huset så nära vattnet att
man nästan kan doppa fossingarna - avis JA!! 

Så nu.. är det arbetsvecka å semestern lyser med sin frånvaro.. men det gör inte så mycket.
Det enda jag saknar är de små, men jag vet ju att dom har det bra å har roligt!
Man kan ju helt klart hoppas att den dagen jag får 4 veckors semester som en vanlig människa också får ha så här fantastiskt bra väder.. Igår kväll när kl va ca 20.00 var det fortfarande +40 grader i solen..
Men kan ju nästan tro att vi hamnat i ett annat land..
                                 Eller kanske det är så här det ska bli från och med nu..                            
Vem vet, inte du, inte ja!


                                                     

Idag sänder jag mina tankar, styrka å kärlek till familjen E.

Kram på er!


RSS 2.0